Deze maand nog: op vrijdag 29 sept: OPENBARE VREDESMAALTIJD, in de vredesweek

We zijn al eeuwen op zoek naar vrede. Het winnen van een oorlog of het verdrijven van ISIS uit Raqqa of Mosul, vraagt veel offers en brengt nog geen vrede. Op het moment lijken de conflicten in de wereld zich vooral uit te breiden. Ook in Eindhoven kennen we grote en kleine tegenstellingen.

Bij de Vredesmaaltijd kan iedereen aanschuiven, mee eten, kennismaken met elkaar en deelnemen aan een gesprek over rechtvaardigheid, vrede, veiligheid en je thuis voelen. Wie dat wil mag muziek maken, een gedicht voordragen o.i.d.

Om 12.30 uur starten in drie groepjes van vier deelnemers Dialogen over ‘thuis voelen’. Onder leiding van een ervaren gespreksbegeleider maak je hier kennis met elkaar en ontdek je wat ‘je thuis voelen’ kan betekenen.

Wanneer je ook komt: er is lekker te eten, prettig gezelschap en genoeg te praten.

De maaltijd wordt verzorgd door professionele koks uit het Midden-Oosten en de opbrengst is voor school Hîvî in Kobanê / Ayn al-Arab Noord-Syrië. Hîvî betekent Hoop en is een ‘preschool’ voor gehandicapte kinderen in een door oorlog verwoeste stad.

Na afloop van de maaltijd kunnen we samen een bezoek brengen aan de tentoonstelling over Aleppo in het stadhuis. Daar zien we de schoonheid van Aleppo vlak voor het begin van de oorlog. En we begrijpen, waarom veel Syriërs hun land ontvluchten maar intussen hun herkomst niet vergeten. We hopen, dat iedereen vol goede moed, met nieuwe energie en met misschien een enkel nieuw plan weer verder gaat.

Locatie: Bordes Catharinakerk, Kerkstraat 1, Eindhoven.

  • Datum en tijd: Vrijdag 29 september, 12:00 – 14:00
  • Dialoog: Tijdens de maaltijd: 3 dialoogtafels over het thema ‘je thuis voelen’ voor maximaal 12 mensen, die op tijd aanwezig zijn.
    Tentoonstelling: Aansluitend een bezoek aan de foto tentoonstelling ‘Aleppo 1 voor 12’ tot uiterlijk 16:00 in het Stadhuis.
  • Kosten: Een bijdrage naar draagkracht, ten bate van onderwijs aan gehandicapte kinderen in Kobanê / Ayn -al Arab in Noord Syrië.

Organisatie: Stichting Vredesburo Eindhoven, Grote Berg 41, telefoon 040-2444707 en Werkgroep Eindhoven~Kobanê, e-mail in samenwerking met: ‘Eindhoven in Dialoog’.

Reacties zijn gesloten.