Dialoog Award 2016

Helma Frank van de Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingen Brabant Centraal (SNVBC) heeft al 3 jaar achtereen rondom de Dag van de Dialoog dialogen georganiseerd, tussen Eindhovenaren en mensen met een Vluchtelingen achtergrond. Sinds 2 jaar doet Fereshteh Moradi mee. Zij is van de Stichting Kezban voor de begeleiding van Iraanse vrouwen hier in de regio. Het is zo bijzonder om door de dialogen begrip en gevoel te krijgen voor het proces dat Vluchtelingen door maken, vanaf het dorp waar ze van daar vandaan komen tot en met het zich gevestigd gaan voelen bij ons hier.

De eerste keer, in 2014 hadden we één tafel, in 2015 twee tafels en afgelopen jaar (2016) 3 tafels! Helma en Fereshteh zijn het gehele jaar bijzonder druk met mensen te helpen hun weg te vinden hier in onze regio. Eenmaal per jaar zetten zij al hun energie (en dat is veel) op het organiseren van de dialogen.
Om deze reden hebben zij afgelopen december de Dialoog Award 2016 uitgereikt gekregen. Eindhoven in Dialoog is hen zeer dankbaar voor hun geweldige inzet.

facebook_1481923463415

Reacties zijn gesloten.