Dialoog werkt bevrijdend

Mijn naam is Rudy en toen ik jaren geleden voor mezelf begon sloot ik me aan bij allerlei initiatieven in de stad om in eerste plaats mensen te leren kennen én te ontdekken wat er allemaal in de stad leeft, nadat ik 7 jaar als een zombie met name op het TU/e terrein rondliep. Een nieuwsbrief of berichtje bracht me aan tafel als deelnemer, later ben ik ook gespreksbegeleider geworden.

Het krachtigste aan een dialoog is dat je de tijd neemt voor je tafelgenoten. Deelnemers kunnen eens écht hun eigen verhaal vertellen, zonder onderbroken te worden of beoordeeld. Dat is voor veel mensen bevrijdend en die ontlading zien is echt onbeschrijfelijk kicken.

Dat meer mensen ervaren dat deze manier, samen met elkaar in gesprek, een fantastische aanpak is om andere mensen te zien, horen en waarderen. Heel veel heb je daar niet voor nodig. En de impact die je er mee maakt is enorm.

Voor jongeren is dit best spannend, zomaar, offline in gesprek gaan met vreemden. Online, via apps doen we dat continu. Maar probeer het eens. En check dan voor jezelf hoeveel impact het voor je maakt.

 

 

Reacties zijn gesloten.